Asset 1@2x

Calitatea luminii

Dacă ați cumpărat haine dintr-un magazin doar pentru a constata că culoarea arată diferit în lumină naturală, atunci iluminarea din magazin ar putea fi motivul. Mai precis, problema ar putea fi legată de calitatea redării culorilor în iluminat.

Poate ati observat in hypermarket-uri ca lumina este diferita in cazul raioanelor de carne, peste sau panificatie? Daca nu, e un exercitiu simplu de observatie care il puteti face.

Redarea culorilor se referă la capacitatea unei surse de lumină de a dezvălui corect culoarea unui obiect. Cel mai comun indicator al redării culorilor este Indicele de Redare a Culorilor sau CRI cum il gasiti cel mai frecvent pe ambalajele corpurilor de iluminat(Color Rendering Index).

Solar Art – iluminat stradal, marcaje rutiere, iluminat decorativ- Calitatea luminii

Lumina naturală, cum ar fi lumina solară, arată culorile reale ale unui obiect și, prin urmare, are un CRI perfect de 100. Aceasta reprezintă standardul de lumină naturală în comparație cu care sunt evaluate toate celelalte surse de lumină atunci când se calculează IRC-ul. Culoarea hainelor din magazin, a alimentelor de pe blatul bucătăriei, chiar și a pielii dumneavoastră, va arăta diferit în funcție de tipul de iluminare care o iluminează.

Aplicații Practice ale CRI-ului

Într-un spațiu dat, CRI-ul unei surse de lumină poate avea un impact profund asupra modului în care arată vopseaua și mobilierul, monitorul calculatorului sau notitele de pe hartie

Alegerea unei iluminări cu un CRI ridicat poate fi benefică. Cercetările recente arată că atât lumina, cât și culoarea influențează modul în care oamenii se simt confortabil într-un spațiu.

In momentul de fata, marea majoritate a corpurilor de iluminat cu LED au un CRI de 80. Trebuie sa stiti insa ca există produse cu LED-uri disponibile cu lungimi de undă de lumină preselectate sau ajustabile, va aratam mai jos cateva beneficii ale gamei SUN@HOME creata de unul din principalii nostrii furnizori, LEDVANCE.

ADUCEȚI LUMINA SOARELUI ÎN CASA DVS.!- acesta este sloganul producatorului, ce a creat o gama de corpuri de iluminat cu o calitate a luminii extraordinara, CRI >95, cu urmatoarele beneficii

Creșterea atenției în timpul învățării și la locul de muncă

Performanță îmbunătățită

Reducerea senzației de ochi uscați

Solar Art – iluminat stradal, marcaje rutiere, iluminat decorativ- Calitatea luminii

CONFORM RITMULUI NATURAL

Inovatoarele LED-uri cu spectru complet SunLike din produsele SUN@HOME oferă o gamă mai largă de culori decât LED-urile convenționale – de la o lumină confortabilă de șemineu până la lumina stimulantă a zilei (2 200 – 5 000 Kelvin). Astfel, SUN@HOME se potrivește perfect ritmului dvs. zilnic individual:

2 500K dimineața: Lumină caldă pentru un început relaxat al zilei.

5 000K în timpul zilei: Lumină rece pentru concentrare maximă și lucru eficient.

2 200K seara: Atmosferă caldă de șemineu cu o componentă redusă de lumină albastră pentru un somn mai bun.

EXEMPLU DE RITM BIOLOGIC

Solar Art – iluminat stradal, marcaje rutiere, iluminat decorativ- Calitatea luminii

SUN@HOME ESTE EXCELENT

Revista de lifestyle SCHÖNER WOHNEN, cea mai mare revistă de locuințe din Europa, a acordat premiul SUN@HOME Circular Pendant de la LEDVANCE. Ce i-a impresionat pe jurați? Combinarea designului atemporal și a tehnologiei inovatoare SUN@HOME.

Solar Art – iluminat stradal, marcaje rutiere, iluminat decorativ- Calitatea luminii

Daca vrei corpuri de iluminat de calitate, scrie-ne un mesaj, vom fi bucurosi sa te ajutam cu o selectie.

Ți-a plăcut acest articol? Distribuie-l mai departe.

 

Open chat
1
💬 Vă putem ajuta cu informații?
Bună ziua! 👋
Vă putem ajuta cu informații?